Logo
Ispiši ovu stranicu

Dan koji je promijenio sve: Komunistički dužnosnik nazvao događaj u Međugorju 'ustaštvom'

Dan koji je promijenio sve: Komunistički dužnosnik nazvao događaj u Međugorju 'ustaštvom'

Na današnji dan 1981. Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović, svjedočili su po prvi put ukazanju Majke Božje na brdu Crnica u Međugorju.

Od tada im se Gospa ukazuje svakodnevno sve do 1998. godine, a od 1998. godine jednom godišnje prenoseći mladima poruke nade i mira.

Nakon prvog ukazanja komunistička partija krenula je u progon međugorskih svećenika, a pogotovo fra Joze Zovke s ciljem da sakriju sve informacije o ovom događaju.

Visoki komunistički dužnosnik Branko Mikulić izjavio je 'da su međugorsku Gospu izmislili kleronacionalisti', što se kasnije teretilo i provlačio kroz optužnice fra Jozi Zovki, fra Ferdi Vlašiću i fra Jozi Krimiću te nekolicini mladića iz Ljubuškog. A komunistički dužnosnik Ivo Jerkić na jednom skupu u Čitluku zaprijetio je kažnjavanjem nazivajući događaj u Međugorju ustaštvom.

Šokantna je činjenica da je fra Jozi Zovki tijekom montiranog sudskog procesa tekst iz svetog pisma koji svećenici svakodnevno čitaju postao dio optužnice i kazne, piše croexpress.eu.

Unatoč svemu Međugorje je danas omiljeno mjesto hodočasnika iz cijelog svijeta, a mnogo njih kaže da su tu doživjeli neku vrstu duhovnog ili fizičkog ozdravljenja.

Papa Franjo je 2019. godine odobrio hodočašća u Međugorje kazavši kako 'Bog čini čuda u Međugorju' te da 'postoji milost u Međugorju, ne može se poreći, ljudi se obraćaju'.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!