Logo
Ispiši ovu stranicu

U spomen na hrvatske vitezove u Zvirovićima [foto]

U spomen na hrvatske vitezove u Zvirovićima djaka-city.info U spomen na hrvatske vitezove u Zvirovićima
Povodom obilježavanja 27. obljetnice pogibije brigadira Božana Šimovića, legendarnog zapovjednika HVO-a, koji je 1992. godine poginuo na području Rotimlje, i u znak zahvalnosti svim hrvatskim vitezovima danas je u Zvirovićima služena Sveta Misa i komemorativni skup “U SPOMEN NA HRVATSKE VITEZOVE”.
 
Nakon svih ovih godina, ne možemo se ne upitati kako danas promatrati i vrednovati žrtvu svih hrvatskih branitelja, te zahvaliti za svu njihovu predanost i ljubav.

Svaka žrtva vrijedna je vječnog poštovanja i divljenja. Na nama je odgovornost da budući naraštaji ovakve manifestacije ne otrgnu od zaborava, jer su upravo one na slavu svima u kojima i danas kuca srce hrvatskih ratnika, a kao podsjetnik onima koji ne znaju ili su zaboravili – tko su bili hrvatski branitelji.

S ovim mislima i porukama, prije početka Svete Mise na spomen Križu uslijedilo je polaganje cvijeća i svijeća. Cvijeće i svijeće položili su: izaslanstvo HNS-a, grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruga P.P.N. “Ludvig Pavlović”, MZ Zvirovići i MZ Prćavci, djeca i učitelji OŠ Vladimira Pavlovića – područne škole Zvirovići i Prćavci, strane nevladine organizacije sa sjedištem u Zvirovićima “Regina della Pace” i “Nuovi Orizzonti”, Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH.

U sklopu komemorativnog skupa položeno je i cvijeće na grob Božana Šimovića u mjesnom groblju sv. Ivana u Zvirovićima.

Na današnji dan nakon 27 godina pogibije karizmatskog vođe i brigadira Božana Šimovića, prisjećamo se s posebnim poštovanjem i 9 hrvatskih vitezova poginulih u Domovinskom ratu, iz Župe Studenci, kao i 77 žrtava II. Svjetskog rata i poraća MZ Zvirovići i Prćavci.

Nakon polaganja vijenaca služena je Sveta Misa u crkvi sv. Ane, za sve branitelje koji su svoj život za domovinu dali u Drugom svjetskom ratu i poraću te Domovinskom ratu.

Polaganje-vjenaca-Zvirovići-Božan-Šimović-1.jpg Polaganje-vjenaca-Zvirovići-Božan-Šimović-10.jpg Polaganje-vjenaca-Zvirovići-Božan-Šimović-12.jpg

Polaganje-vjenaca-Zvirovići-Božan-Šimović-13.jpg Polaganje-vjenaca-Zvirovići-Božan-Šimović-16.jpg Polaganje-vjenaca-Zvirovići-Božan-Šimović-17.jpg

Polaganje-vjenaca-Zvirovići-Božan-Šimović-19.jpg Polaganje-vjenaca-Zvirovići-Božan-Šimović-3.jpg Polaganje-vjenaca-Zvirovići-Božan-Šimović-4.jpg

Polaganje-vjenaca-Zvirovići-Božan-Šimović-5.jpg Polaganje-vjenaca-Zvirovići-Božan-Šimović-8.jpg Polaganje-vjenaca-Zvirovići-Božan-Šimović-9.jpg

„Trebali bismo biti svjesni, da su nas oni kojih se danas prisjećamo naučili najvišoj životnoj školi – školi ljubavi i žrtve za svoje bližnje, obitelj i svoj dom. S jasnim ciljem su koračali hrabro naprijed, kako bi nam osigurali bolju i ljepšu sadašnjost, ali i budućnost. Stoga, neka ovaj dan bude zahvala svim poginulim, umrlim ali i živim braniteljima.. te trajno sjećanje koje će slijediti svaki hrvatski dom“ , ključna je poruka ovog današnjeg komemorativnog skupa.

Poslijednja izmjena danaPetak, 08 Studeni 2019 13:28
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!