Ljubuški kolekcionar Viktor Grbavac najavio izložbu "Novine, radio i film" [audio]

Zanimljiva izložba tijekom koje će se moći osjetiti duh nekadašnjeg života uskoro će se održati u Ljubuškom.

Naime, ravnatelj Dječjeg vrtića Ljubuški Viktor Grbavac, koji je ujedno i strastveni kolekcionar priprema izložbu „Novine, radio i film“ za 10. veljače, u ponedjeljak u 19.30 sati, u zgradi Gradske uprave.

Građani će na izložbi moći razgledati razne eksponate; čitajući naslove i isječke iz starih novina (razdoblje od 1890-tih godina do 1950-tih) moći će vidjeti što je to nekada bilo aktualno i koje su bile glavne teme.

Također, biti će izloženi brojni stari radioaparati koje je Grbavac marljivo skupljao tijekom godina.

„Mislim da će svima biti zanimljivi stari radioaparati. To su male kutijice koje su nekada značile prozor u svijet svim žiteljima Ljubuškog. Bit će zanimljivo vidjeti kako su te stare hercegovačke obitelji dolazile do tih radioaparata koji su tada za mnoge bile ostvarenje sna“, ističe Grbavac.

Osim razgledavanja starih radijskih aparata koji su polako iščeznuli iz mnogih domova, svi koji dođu na izložbu moći će razgledati razne filmske plakate iz razdoblja od 1930-tih godina pa do modernog vremena.

„Ja sam zapravo tri izložbe ujedinio u jednu tako da će posjetitelji baš imati što vidjeti“, ističe Grbavac.

On se potrudio da izložba bude interaktivna, pozvao je gimnazijalce da sudjeluju kao statisti pa će se u Gradskoj Upravi moći sresti maštovito odjeveni likovi iz prošlih vremena, a Dramska sekcija Gimnazije izvesti zanimljivu predstavu i na taj način dodatno oživjeti duh jednog prošlog vremena.

„Ovo je moja treća izložba povodom proslave Dana Ljubuškog. Prve dvije su bile proslave dana općine, a s obzirom da ove godine Ljubuški ima status grada, tim povodom ide izložba „Novine, radio i film“, kaže nam Grbavac.

U razgovoru za Radio Ljubuški on nam je otkrio i kako danas funkcionira svijet kolekcionarstva, kako je zadovoljan dosadašnjim izložbama i a dotaknuo se i drugih zanimljivih tema, o svemu tome poslušajte u audiozapisu:

Poslijednja izmjena danaPetak, 07 Veljača 2020 11:40
 
index Instagram400x230 youtube