Ljubuški - centar adrenalinskog sporta koji promovira kulturu i povijest [video]

Tri dana festivala predstavljaju jedinstvo sporta, zdravog života, zabave, pozitivnog duha i svijesti o očuvanju prirode.

Ljubuški će od 29. do 31. svibnja biti centar regije kada je su u pitanju sportske aktivnosti na otvorenom.

Naime, u ovom gradu bit će održan Ljubuški Outdoor Festival, koji u cjelini čini skup sportsko-rekreativnih aktivnosti kojim će se povezati i revitalizirati razasuta kulturno-povijesna i prirodna baština duž natjecateljskih ruta.

Paragliding natjecanje, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijala baštini i dva prirodna bisera: vodopade Kravica i Koćuša. Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala.

Festival će nizom predavanja promovirati sportski i zdrav način života u prirodnom okruženju.

''Također, sva udruženja koja se bave sportsko-rekreativnim aktivnostima na otvorenom imat će priliku prezentirati svoje aktivnosti za vrijeme trajanja festivala na vodopadu Kravica. Ova inovativna i jedinstvena manifestacija u BiH zasigurno će biti značajan poticaj za razvoj i promociju aktivnog destinacijskog turizma u ljubuškom kraju, ali i ostalim sredinama u regiji za razvoj sličnih aktivnosti'', rekli su organizatori.

Navode kako tri dana festivala predstavljaju jedinstvo sporta, zdravog života, zabave, pozitivnog duha i svijesti o očuvanju prirode.

Ovaj eco-projekt namijenjen je za sve ljubitelje dobrog provoda, natjecanja i aktivnosti u prirodi.

''Festival počinje u petak 29. svibnja u 17:00h službenim otvaranjem na lokaciji pored vodopada Kravica. Nakon otvaranja slijede stručna predavanja o aktivnom turizmu te tribina na temu „outdoor activity“ na kojoj će gostovati pojedinci koji se dugo godina bave određenim outdoor aktivnostima te će posjetitelje obogatiti novim saznanjima. U petak će na istoj lokaciji biti postavljeni štandovi raznih udruga koje se bave sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi gdje će biti tokom sva tri dana festivala i organizirati razne radionice za sve posjetitelje'', ističu organizatori.

Na kraju svakog dana festival će upotpuniti i večernji program koji će biti ispunjen zabavno-glazbenim sadržajima koji će zabaviti sve natjecatelje i posjetitelje LJOF-a.

''Za sve ljubitelje trkačkih natjecanja pripremili smo tri utrke koje će zadovoljiti sve tipove natjecatelja i zaljubljenika u trčanje. Svoju brzinu i upornost natjecatelji će moći odmjeriti u utrkama koje će se održati u subotu 30. svibnja'', dodaju.

Polumaraton ''DVA SLAPA'' je utrka za one malo spremnije koja sa svojih 21km spaja dva prekrasna vodopada Koćušu i Kravicu. Utrka od 10km ''SKUNASTICUS'' kreće od rimskog vojnog logora Gračine i završava također kod vodopada Kravica. Utrka ''KIDS RUN'' od 1km održat će se kod vodopada Kravica, a pripremljena je za najmlađe natjecatelje.

''Za one privrženije biciklizmu pripremili smo dvije utrke: utrku''MARA'' koja ide laganim terenom između vodopada Koćuša i Kravica, te utrku ''STIPE''. STIPE je zahtjevniji i predviđen je za iskusne bicikliste koji vole vožnju s više izazova i uzbuđenja, ide težim brdskim terenima s većim usponima te završava kod Kravice. Bicklističke utrke se održavaju 31. svibnja'', ističu za Bljesak.info organizatori.

Još veću razinu adrenalina donosi paragliding natjecanje u preciznom slijetanju ''Kosača''.

''Posjetitelji će 30. svibnja moći uživati u pogledu na ljubuško nebo prepuno paragliding natjecatelja koji će polijetati sa uzletišta pokraj kule Herceg Stjepana Kosače te slijetati na uređeno sletište na ljubuškom polju. Zadnji vikend u mjesecu svibnju odlučite učiniti jedan veliki korak za svoj rast i ostvarivanje svojih potencijala i svakako ga rezervirajte za LJOF. Posjetite festival, odaberite za sebe jednu od ponuđenih aktivnosti i provedite nezaboravan vikend prepun adrenalina, zabave i pozitivne energije'', ističu na kraju organizatori.

Sve detalje o ovom festivalu možete doznati i pratiti na web stranici festivala www.ljof.ba.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 30 Siječanj 2020 17:06
 
index Instagram400x230 youtube