Logo
Ispiši ovu stranicu

Meteoalarm upaljen: U Hercegovini najvaljen "potop"

Meteoalarm upaljen: U Hercegovini najvaljen "potop"

Danas će u većem dijelu BiH biti oblačno vrijeme.

Više sunčanog vremena je moguće na sjeveru zemlje. Obilnija kiša u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se prognozira između 30 i 60 litara padavina po metru četvornom, u Hercegovini lokalno i do 80 litara. U ovim područjima je moguća i grmljavina. U većem dijelu Bosne slabije padaline. Vjetar umjerene jačine, južnog smjera, sa jakim udarima brzine 45 do 65 km/h. Od večernjih sati i tijekom noći na ponedjeljak lokalno su izgledni i olujni udari juga brzine od 70 do 85 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22°C. 

Za područje Hercegovine, osobito Mostara, upaljen je narančasti meteoalarm. Za Mostar su postavljena upozorenja na udare vjetra, obilne padaline i grmljavinu. 

-Očekivana količina padalina između 30 i 60 litara po metru četvornom, lokalno do 80 litara. Moguća grmljavina, a udari vjetra južnog smjera između 40 i 55 km/h - navodi se u upozorenju. 

-Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela - zaključeno je u upozorenju. 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!