Jubilarna 20. Hercegovačka večer u Stuttgartu

Jubilarna 20. Hercegovačka večer održat će se u subotu, 19. listopada ove godine u stuttgartskoj Carl Benz Areni, drugoj po veličini gradskoj areni u Stuttgartu koja prima gotovo 3.000 posjetitelja.

Goste će zabavljati pjevač Željko Bebek i jedan od najslušanijih mladih hrvatskih bendova Tarapana bend. Uz njihove glazbene hitove, gosti će još uživati u zanimljivom programu koji im pripremaju guslar Stojan Čarapina, Kulturno umjetničko društvo Tomislav iz HKZ Stuttgart-Zentrum, Folklorni sastav Krešimir HKZ Stuttgart Bad Cannstatt te ženska klapa „Filiae Croatiae“ (Kćeri hrvatske) .

Organizatori pripremaju i iznenađenje večeri. Otkrivaju tek da će publika biti oduševljena tim iznenađenjem.

Prema riječima Zorana Primorca, predsjednika Hrvatske zajednice Hercegovina (HZH) iz Stuttgarta koja po 20. put organizira Hercegovačku večer u Njemačkoj, umjesto kao ranijih godina u Gerlingenu, ovogodišnja Hercegovačka večer održat će se u Carl Benz Areni.

Razlog je velik broj ljudi koji žele doći na Hercegovačku večer, a Carl Benz Arena može primiti do tri tisuće ljudi.

– Kako se iz godine u godinu za Hercegovačku večer uvijek tražila karta više, ove smo godine odlučili potražiti veći prostor. Naravno, Carl Benz Arena je i prikladnija jer slavimo 20. jubilarnu Hercegovačku večer. Ulaznice za sjedeća mjesta, njih oko tisuću i pol, su rasprodana. Dobro se prodaju i ulaznice za stajeća mjesta, kojih još ima ali vjerujem da će i te ulaznice biti rasprodane. Drago nam je da je naša Hercegovačka večer kroz godine postala prepoznata u hrvatskom iseljeništvu pa nam dolaze Hrvati iz cijele Njemačke, od Frankfurta do Karlsruhea, Münchena do Berlina, ali i iz Austrije, Švicarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine – ponosan je Zoran Primorac.

Tko sve od uzvanika iz javnog života dolazi na ovogodišnju Hercegovačku večer, organizatori će otkriti ove dane kad stignu sve potvrde dolaska. Zasad je sigurno kako na ovogodišnju Hercegovačku večer stiže ministar vanjskih i europskih poslova dr. Gordan Grlić Radman koji je donedavno bio hrvatski veleposlanik u Berlinu.

Medijski pokrovitelji ovogodišnje Hercegovačke večeri su kao i ranijih godina Večernji list, Fenix Magazin i Hrvati Stuttgart, piše Fenix-magazin

 
index Instagram400x230 youtube