Proslava sv. Franje Asiškog na Humcu i u Prologu [najava]

Blagdan sv. Franje Asiškog svečano će se proslaviti u svetištu sv. Ante na Humcu, ali i u Prologu. Na Humcu će trodnevna priprava za ovaj blagdan početi u utorak, 1. listopada, večernjom sv. misom u 18 sati.

Posebno su pozvani prvopričesnici i njihovi roditelji da nazoče misnom slavlju potom i na prigodnom predavanju. U srijedu, 2. listopada, sv. misa služit će se u 18 sati, uz nazočnost krizmanika i njihovih roditelja. I za njih, kao i za prvopričesnike, bit će organizirano prigodno predavanje.

U četvrtak, 3. listopada, nakon sv. mise u 18 sati slavit će se obred preminuća sv. Franje. Pozvani su svi članovi Franjevačkog svjetovnog reda i framaši da dođu na ovu svetu misu.

Poslije misnog slavlja održat će se roditeljski sastanak za framaše.

Na samu svetkovinu sv. Franje Asiškog, u petak, 4. listopada, sv. mise služit će se u 7 i u 18 sati. Tijekom večernjeg misnog slavlja proslavit će se i dan prosvjetnih djelatnika te će biti promoviran film "Svjedok vjere i kulture".

Proslava sv. Franje Asiškog, zaštitnika crkve u Prologu, bit će u nedjelju, 6. listopada, u 11 sati. Kroz trodnevnicu (četvrtak, petak i subota) molit će se sv. krunica u 17 sati i slaviti sv. misa u 17.30 sati. U nedjelju će sv. misa i procesija biti u 11 sati.

 
index Instagram400x230 youtube