Logo
Ispiši ovu stranicu

Novinarka Nove TV Ivana Petrović dobitnica Specijalne plakete studija Novinarstva

Novinarka Nove TV Ivana Petrović dobitnica Specijalne plakete studija Novinarstva

Novinarki Nove TV Ivani Petrović Studij novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dodijelit će Specijalnu plaketu za izniman profesionalni rad, razvoj i promicanje etičkih standarda u novinarskoj profesiji.

Prijedlog studija Novinarstva jednoglasno je usvojilo Znanstveno-nastavno vijeće Filozofskog fakulteta.

Svojim stručnim radom Ivana Petrović doprinosi kvalitetnom informiranju javnosti temeljenom na načelima etičnosti, istinitosti i točnosti. Zalaže se za razvoj i očuvanje novinarske profesije, kao i za poboljšanje uvjeta rada novinara u ovom dijelu Europe kao i u cijelome svijetu.

Ivana Petrović jedna je od najpoznatijih novinarki na hrvatskoj medijskoj sceni s više od 30 godina profesionalnog iskustva, a na Novoj TV radi od 2004. godine. Reporterka je  komentatorica i urednica vanjske politike u informativnom programu Nove TV.  Diplomirana sociologinja novinarstvom se počela baviti 1990., najprije na radiju, a potom i na televiziji (HRT). Neko vrijeme bila je i honorarna suradnica Nedjeljne Dalmacije. Timu Nove TV pridružila se u studenome 2004. Dobitnica je BBC-jeve (2002.) i UN-ove stipendije (1999.), te stipendije State Departmenta (2006).

Dvije akademske godine predavala je na Katedri istraživačkog novinarstva Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Ujedno je i koautorica priručnika ''Istraživačko novinarstvo'' (dr. Inoslav Bešker i suradnici). Tijekom karijere izvješćivala je s najvažnijih hrvatskih i svjetskih događanja, a poznata je po britkom i analitičnom stilu izvještavanja. Intervjuirala je brojne poznate hrvatske i strane političke predstavnike. Više od petnaest godina je pratila suđenja na Međunarodnom sudu pravde u Haagu. Intervjuirala je Papu Benedikta XVI (Joseph Alois Ratzinger), Majku Terezu (Agnes Gonxha Bojaxhiu), Henry Kissinger-a (Henry Alfred Kissinger), te brojne domaće i strane državnike. Dobitnica je mnogih strukovnih nagrada.

Studij Novinarstva osim obrazovne misije ispunjava i društvenu misiju a jedna od njih je i vrjednovanje rada novinara koji u svakodnevnoj praksi provode profesionalne standarde. Inače, od iduće akademske godine provodit će se novi nastavni program Studija novinarstva koji se temelji na suvremenim novinarskim trendovima, tehnologijama i praktičnom radu.

Ured za odnose s javnošću

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!