Sedamnaesta „Zvirićka večer“ [najava]

Tradicionalna, sedamnaesta „Zvirićka večer“ održat će se prigodnim programom u subotu i nedjelju, 3. i 4. kolovoza 2019. godine.

Organizatori ove manifestacije su župa sv. Ante Humac i udruga Zvirićka hrvatska zajednica.

Kako je istaknuo Velimir Paponja, predsjednik udruge Zvirićke hrvatske zajednice koja je ujedno i organizator ove manifestacije, "Zvirićka večer" je prigoda da se oni koji su ostali i oni koji su otišli druže do kasno u noć.

"Mi smo malo selo, odseljavanje se događa i sada, ali ono što se događalo 70-tih godina, kada nismo imali ni vode ni puta, "maltene" ni svijetla, to je bilo doba kada je najviše naših odselilo. Mi sada imamo negdje oko tri i pol tisuće Zvirićana raseljenih po svijetu. Ideja o okupljanju svih Zvirićana rodila se 2002. kada je uveden vodovod koji je vratio život u selo. Na toj proslavi otvaranja vodovoda rodila se ideja da pokušamo okupiti sve Zvirićane, pa smo tako godinu kasnije 2003. krenuli s "Zvirićkom večeri" koja je bila pun pogodak i sada svi oni koji su vani planiraju odmor kako bi bili slobodni na tu večer, da budu tu prisutni sa svojim domaćim ljudima", rekao je Paponja, koji je dodao kako je kroz proteklih 17 godina "Zvirićka večer" izrasla u manifestaciju koju "svako selo poželjeti može".

Program obilježavanja

SULET: PRED CRKVOM 3. kolovoza 2019. u 19:00 sati

GROBLJE SULET
Hrvatska himna LIJEPA NAŠA
Pjeva Zbor zvirićke mladeži sa svim sudionicima.
Recitira zvirićka mladež. Prinos vijenca i svijeće na spomenik poginulim seljanima u Drugom svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu.

MISNO SLAVLJE
Pred crkvom Svih svetih
Predslavi i propovijeda zvirićanin fra Iko Paponja.
Pjeva i čita Zbor zvirićke mladeži pod vodstvom Ante Ilića.

Svira zvirićka mladež

IGRALIŠTE PRED ZVIRIĆKOM KUĆOM
20:30 sati Večera
21:15 sati Umjetnički i zabavni dio programa predvodi grupa Pelegrin, Mostar

Nedjelja 4. kolovoza 2019.

SREDNJOVJEKOVNO GROBLJE NA KOSI

Polazak od igrališta kod Zvirićke kuće: 18,30 krunica i litanije kroz polje
19:00 sati Misno slavlje predvodi i propovijeda fra Ljubo Kurtović.

 
index Instagram400x230 youtube