Objavljen drugi broj godišnjaka „Bilig“

Iz tiska je izašao drugi broj godišnjaka „Bilig“, glasila udruge Hercegovačka kulturna baština – Bilig iz Ljubuškog.

U ovom broju objavljen je niz raznovrsnih kulturnih, društvenih i povijesnih priloga. Između ostalog, tu su zabilješke o kulturnim događanjima tijekom prošle godine u hercegovačkim općinama, književni prilozi hercegovačkih autora, prilog o djelovanju Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, tekst Vinka Grubišića o tri hrvatska pisma, Dragana Vidovića Jurine beside, prilozi Vesne Slobođan o Josipu Ruđeru Boškoviću, željeznici i Popovu polju i drugi.

Zanimljivi su i prilozi Ante Čuvala o dvama dnevnicima vojnika Mirka Govorka iz dviju vojska (domobranske i JNA), Wolffya Krašića o progonu hrvatskih studenata iz Hercegovine u Zagrebu krajem 1950-ih i početkom 1960-ih, Željke Šaravanje o poštanskim markama – čuvaricama povijesti i ljepote a valja spomenuti i sažeti prikaz Ante Ilića o hercegovačkim planinama koji prate fotografije Perice Biške. Osim toga, u godišnjaku je i katolički kalendar za 2021. s istaknutim neradnim danima u FBiH i Županiji Zapadnohercegovačkoj a u završnom dijelu nalazi se adresar kulturnih i sportskih društava u Hercegovini.

Godišnjak „Bilig“ se može naručiti na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili preko facebook stranice Udruge.

Vijest o novom broju Biliga izišla je i u Večernjem listu od 30. prosinca 2020.

Udruga HKB-Bilig

 
index Instagram400x230 youtube