Logo
Ispiši ovu stranicu

Počela priprava za blagdan sv. Stjepana na Hardomilju Istaknuto

Počela priprava za blagdan sv. Stjepana na Hardomilju Istaknuto

Jučer je počela trodnevna duhovna priprava za blagdan sv. Stjepana, zaštitnika i zagovornika sela Hardomilje.

Veliko je ovo slavlje za selo Hardomilje, ali i cijelu župu Humac.

Prvu misu trodnevnicu na Starom Hardomilju jučer je predvodio fra Goran Azinović. Misa je počela u 19 sati. Prije mise, od 18 sati bila je prilika za sv. ispovijed, dok se od 18.30 molila krunica. U 20 sati su vjernici imali priliku poslušati svjedočanstvo duhovnog poziva.

Drugu trodnevnicu, večeras, 1. kolovoza, predvodi fra Ante Kurtović, a iza mise u 20 sati je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Uočnicu će u nedjelju, 2. kolovoza, predvoditi fra Slaven Brekalo. Nakon mise uočnice, upriličit će se izvedba predstave „Naoposum ili Nikako“ Kluba kulture „Libuša“.

Svetkovina sv. Stjepana je u ponedjeljak, misu u 19 sati predvodi Mladen Vukšić, a nakon mise je pučko veselje.

„Kako svake godine, tako i ove, lik sv. Stjepana nas poziva da se popnemo na brdo kako bismo lakše svoje molitve vinuli Bogu po zagovoru svoga zaštitnika. Više puta u Bibliji se spominje odlazak na brdo jer su se u takvim visinama uvijek događali veliki, osobni susreti s Bogom. Nemojmo ove godine propustiti priliku za ono što nam je toliko potrebno – iskreni susret s Bogom. Neka nas primjer sv. Stjepana, koji je za Krista i život položio i tako nama ostavio svjedočanstvo, pomogne u našim životnim nedaćama. Da uvijek svu svoju nadu polažemo u Boga od kojeg nam dolazi svako dobro. U nadi da će nas sve uvijek pratiti zagovor sv. Stjepana i Božji blagoslov sve vas pozivamo da se kao obitelji odazovete ovoj prilici za duhovnu obnovu. Od najmlađih do najstarijih. Jedni druge bodrite i potičite! Ako Bog da vidimo se na brdu!“, poručili su humački fratri.

IMG_20200801_112841.jpg

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!