Predstavljanje knjige don Nike Luburića iz Ljubuškog “Da se ne zaboravi”

Početkom listopada 2019. izišla je iz tiska knjiga Nike Luburića Da se ne zaboravi, II. knjiga, Glazbena izvješća iz Sarajeva i Mostara 2008. – 2018. koju je izdalo Hrvatsko književno društvo sv. Jeronima iz Zagreba. Knjiga opisuje glazbene nastupe solista, zborova i orkestara u više gradova i mjesta Bosne i Hercegovine.

Pogovore ovoj knjizi dali su prof. mr. art. Miroslav Martinjak, doc. mr. art. Ruža s. Domagoja Ljubičić i prof. don Ilija Drmić.

Autor je uz ovu knjigu objavio još pet vlastitih djela, te šest kao supriređivač. Posebna je vrijednost ove knjige jer sadrži brojna izvješća kulturnoga, vjerskoga i glazbenoga života iz Bosne i Hercegovine, što će biti dostupno čitatelju, povjesničaru, muzikologu na jednom mjestu kao vrijedan pisani spomenik novije povijesti bosansko-hercegovačkih Hrvata.

Knjiga će biti predstavljena u Mostaru u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu H. S. Kosače, u subotu, 14. prosinca u 19 sati u organizaciji HKZ Troplet.

Knjigu će predstaviti prof. mr. art. Katja Krolo Šarac, dr. sc. Marina Bazina (obje profesorice Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru) i autor, prof. don Niko Luburić.

O knjizi će govoriti i mostarsko-duvanjski biskup i upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr. Ratko Perić.

Predstavljanje će glazbeno popratiti Katedralni mješoviti zbor Marija, uz glasovirsku pratnju s. Mateje Krešić, pod ravnanjem don Nike Luburića.

Don Niko Luburić, profesor crkvene glazbe i dugogodišnji voditelj zborskoga pjevanja rođen je u Studencima kod Ljubuškoga 1951. godine. Osnovnu školu završava u Studencima i Ljubuškom, klasičnu gimnaziju u Splitu, a teologiju u Sarajevu. Svećenik je Mostarsko-duvanjske biskupije i župni vikar u Katedralnoj župi u Mostaru.

 
index Instagram400x230 youtube