Humački zbor i klapa „Benedictus“ održali marijanski koncert

„Pjevanje je izraz radosti i, ako mislimo na to s malo više pozornosti, izraz ljubavi. Božji narod okupljen na slavlje pjeva pohvale Bogu. Crkva je kroz svoju povijest stvorila, i još uvijek stvara, glazbu i pjesme koje sačinjavaju baštinu vjere i ljubavi koja se ne smije izgubiti“, kazao je sveti Augustin u jednoj svojoj glasovitoj propovijedi.

Upravo pjesmom, Blaženoj Djevici Mariji u čast, kojoj je posvećen mjesec listopad, Mješoviti župni zbor „Sv. Ante“ i klapa „Benedictus“ unijeli su radost u srca svih župljana počastivši ih marijanskim koncertom „Zdravo, zvijezdo mora“.

„Gospe, ribara težaka“, „Zdravo, sveta Rodiljo“, „Tebe tražim“, „Salve, Regina coelitum“, „Siđi k nama“, „Budi hvaljeno po sve vrime“, samo su neke od skladbi izvedenih u staroj crkvi sv. Ante na Humcu, koja je odisala posebnim glazbenim ozračjem.

Bila je to prigoda i da humački gvardijan fra Dario Dodig uputi zahvalu zborovođi prof. Zdenku Vištici i svim zborašima za besprijekoran nastup.

„Hvala vam za vaš trud, ljubav i za vašu žrtvu. Ova večer je slava Bogu i Gospi na čast“, kazao je, između ostalog, Dodig.

Prof. Vištica je, pak, zahvalio svima koji su došli podržati zbor i pjevače, uputivši poziv onima koji žele, da postanu dio velike zborske obitelji.

Cilj glazbe je dirnuti srca, a humački zboraši i klapa „Benedictus“ su to večeras i ostvarili i pokazali kako glazba zaista izražava ono neizrecivo.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 28 Listopad 2019 08:23
 
index Instagram400x230 youtube