Utorak, 04 Kolovoz 2020 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

CFE MI HRVATI – Osnivačka skupština sutra u kraljevskom gradu Kninu

Danas, 4. kolovoza 2020. godine, na 25. obljetnicu početka vojno-redarstvene operacije „Oluja“, najveće pobjede hrvatske vojske u povijesti, u kraljevskom gradu Kninu je u organizaciji Hrvatskog navijačkog veleposlanstva (Croatian fans embassy) i Kluba navijača hrvatske reprezentacije „Mi Hrvati“, niz kninsku tvrđavu spuštena ogromna zastava Republike Hrvatske dimenzija 32 x 16 metara.

  • Objavljeno u Nogomet

Čerkez: Razmotrit ćemo opciju ponovnog uvođenja izvanrednog stanja

Goran Čerkez, član Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 da se svi trebaju ozbiljno zabrinuti zbog epidemiološkog stanja u Bosni i Hercegovini.

On je rekao da će odluka o ponovnom uvođenju izvanrednog stanja biti donesena na narednoj sjednici Kriznog stožera.

"Mi radimo, komuniciramo, ne krijemo. Mi smo imali u sedam dana preko 35 smrtnih slučajeva. Govorimo o ozbiljnim ciframa i svi bi se trebali zabrinuti jer niko od nas ne zna hoće li biti lakši ili teži bolesnik. Pozivam javnost na solidarnost bez restrikcija. Ipak, na narednoj sjednici Kriznog stožera ćemo razmatrati da li ćemo od Vlade Federacije zatražiti ponovno uvođenje izvanrednog stanja ukoliko dođe do eskalacije", kazao je Čerkez.

Podsjećamo, posljednjih tjedana u BiH je zabilježen veliki rast broja osoba novozaraženih koronavirusom.

Vrijeme danas: sunce, kiša i u Italiji snijeg

U Italiji na planinskom prevoju Stelvio sinoć je pao snijeg.

Stelvio se nalazi na sjeveru Italije, na granici sa Švicarskom na visini od oko 2.757 metara, prenosi portal Index.

Na video-snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako pada snijeg i snježni pokrivač na klupama i stolicama u ovom zimskom odmaralištu.

Također, snijeg je pao i na švicarskom vrhu Weissfluh, a temperature su ispod nule.

Ovaj planinski vrh, visok 2.693 metara, poznat je i po nekoliko laboratorija Instituta za snijeg i istraživanje lavina.

Na društvenim mrežama vidi se snijeg debljine oko 20 centimetara na objektima, stolovima i stolicama.

Čović se oporavio, vraća se redovitim dužnostima

 Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović oporavio se od virusa COVID-19, pokazali su obavljeni kontrolni testovi.

Dr. Čović je izrazio duboku zahvalnost zdravstvenim radnicima, iznova pozivajući stanovnike Bosne i Hercegovine na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bi se spriječilo daljnje širenje korona virusa.

 Također, dr. Čović je uputio zahvalu i svima onima koji su mu u prethodnom razdoblju na bilo koji način uputili riječi potpore te zaželjeli brz oporavak.

Uz savjete i preporuke liječnika predsjednik Čović se vraća redovitim dužnostima i obvezama.

Preminuo legendarni hrvatski glazbenik Rajko Dujmić

Rajko Dujmić preminuo je od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći prošloga tjedna.


Hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa benda Novi fosili zadobio je za život opasne ozlijede kada je kod Ravne Gore izgubio nadzor nad vozilom i sletio u provaliju te je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja riječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC).

Rajko Dujmić intenzivno je radio s grupom Novi fosili s kojom je imao milijunske naklade nosača zvuka i brojne glazbene hitove poput "Mangup", "Ja sam za ples" i "Plava košulja".

S grupom Riva i pjesmom "Rock Me", ostvario je pobjedu na natjecanju za pjesmu Eurovizije 1989. godine. Osvojio je diskografsku nagradu "Porin" za životno djelo.

Zajedno sa Zrinkom Tutićem napisao je i domoljubnu pjesmu "Moja domovina".

  • Objavljeno u Novosti
Pretplati se na ovaj RSS feed