Ponedjeljak, 03 Kolovoz 2020 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Zlatna misa fra Vlade Lončara

Zlatna misa fra Vlade Lončara Jozarića proslavljena je jučer u župi u Vinjanima, na Rakića groblju, na istom mjestu gdje je prije točno 50 godina, na blagdan Gospe od Anđela fra Vlado rekao i svoju mladu misu.

Borba bračnog para iz Ljubuškog: Medicinski potpomognuta oplodnja treba prestati biti tabu tema

Anđelka i Ante Tolj iz Ljubuškog vjenčali su se 8. prosinca 2011. godine. Tada ni slutili nisu što će ih dočekati na zajedničkom životnom putu. Godinu i po pokušavali su se ostvariti kao roditelji, ali nije uspijevalo i agonija zvana obilasci doktora i travara je počela. Anđelki je tada bilo tek 25, ginekolozi su bili skeptični. Anti-Mullerov hormon (AMH) bio je prenizak.

Nova uhićenja dilera u Hercegovini

Na području policijskih uprava Trebinje i Foča jutros se provode pretresi na više lokacija u okviru operativne akcija "Trag" na otkrivanje organizirane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem droge na području Dubrovnika, Trebinja, Mostara, Istočnog Sarajeva, potvrđeno je iz trebinjske Policijske uprave.

HDZ BiH: Potez Milanovića je nova dimenzija hrvatskog zajedništva

Odluka predsjednika Milanovića o odlikovanju postrojbi HVO-a važan je politički čin, ne samo u kontekstu ravnopravne uloge u borbi s HV-om protiv srpske agresije, nego i snažna potpora u našem ostvarenju pune ustavne jednakopravnosti i ravnopravnosti s druga dva konstitutivna naroda. Uz aktualnu Vladu RH s premijerom Plenkovićem, predsjednik Milanović nikada nije skrivao da su Hrvati u BiH ključan segment stabilnosti naše zemlje, navodi se u jutrošnjem priopćenju HDZ-a BiH.

Obilježen Dan zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na "Uskopljanskoj bojišnici" [foto]

Svečanim misnim slavljem u crkvi svetog Ante na Humcu i polaganjem vijenaca i svijeća kod spomen obilježja, u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Grada Ljubuškog, u nedjelju je obilježen Dan zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na "Uskopljanskoj bojišnici" (Mario Perić, Ante Jurič, Darko Boras, Franjo Roso, Vinko Lauc, Franjo Čuvalo, Dinko Zovak, Đuro Pap, Miljenko Matić, Ivica Ćutuk i Ilija Bebek).

Pretplati se na ovaj RSS feed