Ponedjeljak, 27 Travanj 2020 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Markotić: Pomoći ćemo Ljubušacima koji ne mogu platiti račune za vodu

Grad Ljubuški ukinuo je naplatu parkiranja u urbanom gradskom području. Odluku o tome donijelo je Gradsko vijeće Ljubuškoga na prijedlog poslovodstva, točnije Nadzornoga odbora Javnog poduzeća Parkovi d. o. o. Ljubuški, koje obavlja organizaciju i naplatu parkiranja i ta mjera je privremenog karaktera.

Tradicionalna hrvatska tetovaža svoje mjesto pronašla na odjeći i torbama koje se prodaju čak i u Abu Dhabiju

Križevi i katolički simboli, koji su se križićanjem ili sicanjem (običaj koji je posebice u vrijeme korizme, odnosno Velikoga tjedna, najviše bio raširen među Hrvatima u Bosni, nešto manje u Hercegovini, Tropolju, a postojao je i u Dalmaciji) “pečatili” u kožu, najčešće trinaestogodišnjih djevojčica katolkinja kako bi ih se zaštitilo od Turaka, svoje mjesto pronašli su na haljinama, majicama, torbama…

Odluku o izborima donosi samo Parlament

Hoće li doći do odgađanja raspisivanja i održavanja lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, pitanje je na koje u ovom trenutku nema konačnog odgovora, no ako se budu vukli određeni potezi po tom pitanju, jasno je kako će isti morati biti isključivo vezani uz Parlamentarnu skupštinu BiH koja je jedina nadležna za donošenje bilo kakvih zakonskih izmjena.

Pretplati se na ovaj RSS feed