Nedjelja, 28 Srpanj 2019 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Danas se navršava 36 godina od političkog ubojstva Stjepana Đurekovića u Wolfratshausenu

Šesti kazneni odjel Višeg zemaljskog suda u Münchenu osudio je 16. srpnja 2008. godine Krunoslava Pratesa, bivšeg suradnika SDS-a pod kodnim imenima “Boem“ i “Stiv“, na doživotnu kaznu zatvora zbog supočiniteljstva u ubojstvu Stjepana Đurekovića (članci 211. i 25., stavak 2. njemačkog Kaznenog zakona). S namjerom je djelujući zajedno s drugima podmuklo i iz niskih pobuda usmrtio čovjeka.

Predstavljamo: Art Galerija Herceg [foto&video]

Art Galerija Herceg je najstarija umjetnička galerija u Ljubuškom. Osnovana je krajem devedesetih godina prošlog stoljeća s ciljem boljeg predstavljanja mladih i potvrđivanja već afirmiranih umjetnika, planiranja i organiziranja škola slikanja i izložbi u BiH i inozemstvu, te suradnje sa ostalim umjetničkim galerijama.

Strašna tragedija: Spasila suprugu život, pa umrla zajedno s bratom

Zapaljene svijeće, izrazi sućuti i riječi utjehe na društvenim mrežama najbolje opisuju bol Širokobriježana i cijelog tog dijela Hercegovine nakon stravične tragedije u selu Cigići gdje su u nesreći u spremniku za vodu život izgubili Ivana Cigić (38) i njezin brat Antonio Zeljko (24), a Ivica (44). Ivanin muž, na sreću, u bolnici je i stabilno, i to zahvaljujući svojoj supruzi koja ga je herojskim činom podignula u polusjedeći položaj da se ne utopi.

Gdje se nižu uspjesi tu su i Hercegovci

Hrvatska rukometna reprezentacija do 21 godine borit će se danas od 16:30 za naslov svjetskog prvaka protiv Francuske nakon što je u subotnjem polufinalu u španjolskoj Pontevedri nadigrala Portugal 31:28 (12:9).

Pretplati se na ovaj RSS feed