Petak, 12 Srpanj 2019 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Wimbledon: Dodig i Chan u finalu mješovitih parova

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i tajvanska tenisačica Latisha Chan izborili su plasman u finale mješovitih parova u Wimbledonu nakon što su u polufinalu pobijedili Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Čehinju Kvetu Peschke sa 7-5, 6-4.

  • Objavljeno u Tenis

Vlada RH: Radit ćemo s Vladom FBiH na tome da se pokrene proizvodnja u Aluminiju

Slijedom informacija o tome da je u proteklim danima prekinuta isporuka električne energije i zaustavljena proizvodnja u trgovačkom društvu Aluminij d.d. Mostar, hrvatska Vlada kao manjinski dioničar izražava zabrinutost i žaljenje što je došlo do takvog razvoja događaja u jednom od strateških gospodarskih subjekata za hrvatski narod u Federaciji BiH, ali i za gospodarski razvoj cijele Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Vlade RH.

Političari se odrekli hrvatskoga jezika?

»Sve se teže skriva neznanje hrvatskoga jezika i njegov poražavajući status u društvu« – upozoravajući je nadnaslov vrijednoga članka »Od svih europskih naroda materinski jezik u školama najmanje uče Hrvati: u osnovnoj pet, u srednjoj četiri sata« Lane Kovačević, objavljen u političkom magazinu Obzoru Večernjega lista u subotu 29. lipnja, koji zaslužuje ne samo pozornost svekolike javnosti, nego i vrlo trijezno i ozbiljno promišljanje i donošenje odluka koje bi to promijenile.

Pretplati se na ovaj RSS feed