Ponedjeljak, 01 Srpanj 2019 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

1. srpnja 1992. Operacija Tigar

Nakon niza uspješnih akcija na Južnom bojištu i Dubrovniku, provedenih tijekom svibnja i lipnja, Hrvatska vojska započela je 1. srpnja operaciju Tigar, koja je završena 13. srpnja 1992.

Čović: Budućnost BiH u belgijskom modelu federalizma

U opširnom intervjuu za bh. izdanje Večernjeg lista predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović govorio je o aktualnoj političkoj situaciji i budućnosti Bosne i Hercegovine, istaknuvši kako vjeruje da će se vrlo brzo BiH naći u središtu zanimanja međunarodne zajednice.

Dogodilo se na današnji dan, 1. srpnja...

Pokraj američkog gradića Gettysburga u Pennsylvaniji 1863. godine započela je najkrvavija bitka Američkog građanskog rata. Nakon više od dvije godine krvavog sukoba južnjačka vojska generala Roberta E. Leeja u lipnju 1863. prešla je rijeku Potomac i krenula u napad na Sjever s oko 80 tisuća vojnika. Sjevernjački general Hooker znao je za južnjačke planove te im je, s vojskom od oko 110 tisuća vojnika, krenuo u susret s namjerom da zaštiti Washington i Baltimore.

Liga MZ Mostara pod upitnikom zbog slabe podrške lokalne sredine

Zbog izostanka financijske podrške lokalne sredine i svih drugih razina vlasti, ovog je ljeta upitna organizacija Lige mjesnih zajednica Grada Mostara. Ova pozitivna priča u gradu na Neretvi došla je pod znak pitanja zbog financija. To je postalo jasno nakon što prošlog tjedna nije održan očekivani ždrijeb skupina. Organizatori su se oglasili priopćenjem za javnost, koje više sliči apelu za pomoć.

Bojan Bogdanović potpisao za Utah Jazz

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović prešao je u nedjelju, kada je otvoren prijelazni rok u NBA ligi, iz Indiana Pacersa u Utah Jazza za 73 milijuna dolara.

Finska danas preuzima rotirajuće predsjedništvo EU-a

Finska u ponedjeljak preuzima rotirajuće predsjedništvo Vijećem EU-a tijekom kojega će nastojati postići dogovor o Višegodišnjem proračunskom okviru (VFO) do kraja godine, zauzeti se za to da se povlačenje europskih sredstava poveže s poštivanjem načela vladavine prava, a posebnu pozornost će posvetiti zaštiti klime i borbi protiv hibridnih prijetnji.

  • Objavljeno u Svijet
Pretplati se na ovaj RSS feed