Nedjelja, 17 Studeni 2019 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Autohtoni hercegovački proizvodi već 12 godina na Danima maslinovog ulja u Vodnjanu

Otvoreni su jubilarni, već 15. "Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell’olio d’oliva novello" koji u Vodnjanu, u susjednoj Hrvatskoj, traju još danas, 17. studenoga. Ondje svoje proizvode i usluge nudi više od 100 izlagača iz šire regije. Osim proizvođača maslinovih ulja, ondje su i proizvođači vina, prehrambenih, ali i drugih autohtonih proizvoda.

Radišićani proslavili blagdan sv. Nikole Tavelića

Danas je u Radišićima svečanim misnim slavljem koje je počelo u 11 sati proslavljen zaštitnik crkve sv.Nikola Tavelić. Predvoditelj misnog slavlja bio je fra Nikola Jurišić, a misu je započeo procesijom u kojoj je fra Nikola blagoslovio kip sv. Nikole da bi zaštitio sve one koji mu se mole i klanjaju.

Grad Ljubuški odao počast žrtvi Vukovara [foto]

U nedjelju, 17. studenog 2019. godine, u predvečerje obljetnica uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i pada grada heroja Vukovara, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Ljubuškom održana je „Večer sjećanja“, a ista je organizirana od strane GO Mladeži HDZ-a BiH Ljubuški.

Glazbena škola u Ljubuškom ima svijetlu budućnost

Glazbena škola u Ljubuškom, koja djeluje kao osnovna i srednja, ima svijetlu budućnost. Kako je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća istaknula ravnateljica Ivana Šaravanja, trenutno se nastava izvodi za 168 učenika, 19 u srednjoj i 149 u osnovnoj školi.

  • Objavljeno u Glazba

U Čapljini održan susret vinara Hercegovine i Dalmacije

Prvi susret vinara Hercegovina i Dalmacije održan je u subotu u vinariji Zadro u Domanovićima kod Čapljine. Organizator ovoga susreta bili su Grad Čapljina i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije.

Cilj susreta je svakako povezivanje i zbližavanje vinara Hercegovine i Dalmacije te mogućnost međusobne suradnje kao i razmjena iskustava i znanja. Zemljopisni položaj, plodna zemlja, obilje vode, blaga klima i blizina Jadranskog mora su razlozi zbog kojih vinogradarstvo na području Čapljine kao i čitave Hercegovine ima dugu tradiciju.

Kroz sredinu Hercegovine protiče rijeka Neretva, žila kucavica oko koje je život isprepleten od davnina. Sa sjevera je planinski lanac koji je pun čistog zraka, a s juga kamen i krš koji je okružio najvrjednije zlato kojim posjedujemo, naše Jadransko more.

U FBiH su još uvijek na snazi zakoni Herceg Bosne, obilježavanja Dana HB je zakonska obveza

U ponedjeljak se navršava 28 godina od utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne koje se dogodilo u Grudama istoga dana kada je pao Vukovar, što daje nedvojben odgovor o razlozima njezina utemeljenja, no zajedno s time krenut će nove prepirke i osporavanja, prije svega iz političkog Sarajeva koje će nastojati Herceg Bosnu ponovno poistovjetiti s ratnim zločinima i ocjenama kako se radilo o “takozvanoj tvorevini”, piše Večernji list.

Pretplati se na ovaj RSS feed