Petak, 15 Studeni 2019 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Flora i fauna na markama HP Mostar

Hrvatska pošta Mostar tiskala je dva prigodna izdanja maraka s motivima flore i faune. „Flora 2019.“ sadrži dvije marke s motivima maginje (Arbutus unedo) i šumske jagode (Fragaria vesca) autora Vilima Parića. Autor izdanja „Fauna 2019.“ je Ante Marić, a na četiri marke prikazane su barska i kopnene kornjača te zelena i glavata želva.

Evo gdje građani BiH putuju na proslavu Nove godinu

I ove godine mnogi građani BiH novogodišnje praznike provest će izvan države. Iz godine u godinu sve je više onih koje ne privlači da nekoliko stotina KM izdvoje i potroše za boravak u luskuznom hotelu ili restoranu, uz proslavu Najluđe noći.

Ljubušanka Ljilja Vokić: Obrazovni sindikati su prekoračili svaku mjeru

Obrazovni sindikati u srijedu su odbili ponudu Vlade kojom se nudi povećanje osnovice za 6,12 posto, izradu analize cjelokupnog sustava plaća u javnom sektoru u okviru koje će se razmotriti i koeficijenti složenosti poslova zaposlenih u sustavu školstva. Bivša ministrica prosvjete i športa Ljilja Vokić prokomentirala je za Direktno odbijenicu sindikata.

Koji su djelatnici najmanje plaćeni, a tko zarađuje daleko iznad prosječne plaće

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u Bosni i Hercegovini za rujan 2019. godine iznosila je 916 KM. Prema podacima Agencije za statistiku BiH, najniža prosječna neto plaća od 574 KM bila je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane, u građevinarstvu je iznosila 624 KM, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 637 KM.

Pretplati se na ovaj RSS feed